4 Aralık 2013 Çarşamba

Kortizon Ödemi Vücuttan Nasıl Atılır ?

Yüksek dozda kortizon kullanmış olanlar bilirlerki,kortizon vücutta hızlı bir şekilde ödem yapar.
Başta yüz olmak üzere,boyun, karın ve kollarda ödem oluşur.
Bu ödemin oluşmasını önlemek veya en aza indirmek aslında bizim elimizde olan bir şey.
Tuzlu.şekerli ve hamur işini kortizon kullanırken hayatımızdan çıkarırsak,ödem çok fazla olmuyor.
Fakat kortizonun iştah açma etkisine karşılık bunları yiyememek oldukça zor.
Açıkçası ben her yıl 2 ay süreyle kullandığım yüksek dozda kortizon tedavisinde bu söylediklerime hiç uymadım ve bende aşırı ödem olmustu.
İlaç kesildikten sonra iştah kapandı ama ödem kaldı. Zamanla şişlik insede belli bi kısmı kaldı vücudumda.
İşte tamda o dönemde ödemi nasıl atarım araştırmaya koyuldum.
Ödem atıcı çay tarifleri vs. bulsamda düzenli bir şekilde o çayları kullanmaya üşenecegimden çay işini rafa kaldırdım.
Uzun bir süre araştırdım durdum. Ot kök bana uygun değildi başka bir şey olmalıydı.
Çok ilaç içtiğim için günde 2 litrede su içmem gerekiyordu. Suyu hep soğuk içiyordum ve bu bende şişkinlik yapıyordu. Sıcak su içmeye başladım bende.
Acaba sıcak suyun bir faydası varmı diye araştırmaya koyuldum yine.
Öğrendiğim şeyler beni mutlu etti.
Sıcak su hem yağları eritiyor,hemde ödemi atıyormuş meğerse.
Ve daha bir sürü faydası..
Bunlari öğrendim ve günde 2 litre sıcak suyumu içtim, halada içiyorum.
Bu şekilde ödemin büyük bir kısmını hızlı bir şekilde attım.
Ne kadar basitmiş değilmi ? :)
Umarım dener ve etkisini görürsünüz.
Sorularınız olursa ben burdayım.
Memnuniyetle sorularınızı cevaplarım :)
Önce sağlıkla sonrada fit kalalım :)
Hoşçakalın :)

Kortizon Ödemi Vücuttan Nasıl Atılır ? -2 için buraya tıklayabilirsiniz.

212 yorum:

  1. Suyu limonlu mu tüketiyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Bazen limonlu bazen sade farketmiyor yani :)

      Sil
    2. Bn kortizonu 12mg kullanıyrum yüzlerim çok şişti nasıl geçirebilirim

      Sil
    3. Sen yine iyisin 2 ay süreyle 48 mg kullandım. Bi ara kesildi ama tekrar başlandı kortizona :( yüzüm çok şişti ama keser kesmez ilacı iniyo kendiliğinden

      Sil
    4. Ben 1kere kortizon vuruldum igne ve ben tuz seker yemedim 3 boyunca bol su icdim buna ragmen kilo alrmiyim

      Sil
    5. Ben 1kere kortizon vuruldum igne ve ben tuz seker yemedim 3 boyunca bol su icdim buna ragmen kilo alrmiyim

      Sil
  2. Meraba bende yüçmdeki seboreik dermatit yzünden 2 gün önce diprospan yani kortizon iğnesi oldum netden araştırdıkça hayata küstüm yüzüm şişermi benimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki şişmez :) Ödem ve okudugunuz bütün yan etkileri bir kerelik iğneyle yaşamazsınız. Bahsedilen yan etkiler uzun süreli ve yüksek dozda kullanınca ortaya çıkar. Içiniz rahat olsun :)

      Sil
    2. 1 hafta boyunca 48mg kortizon kullanmak ile söylediğiniz şeyler yüzde şişme vücutta ödem falan olur mu

      Sil
  3. kortizon kesildikten hemen ertesi gün normal hayata yani tuz,şeker falan başlana bilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırıya kaçmadan azar azar yenilebilir.

      Sil
  4. mrb.17 günlük dr.ların dediği gibi azaltarak kortizon kullandım yan etkilerini yaşıyorum.aydede yüzü,vücutta şişlik,görme bunların hepsini yaşıyorum.bu yan etkiler ne zaman geçer daha neler yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Ödem hariç bütün yan etkiler ilacı bıraktıktan kısa bir süre sonra kendiliğinden geçer. Ödem ise zamanla atılır vücuttan. Benim yaptığım gibi bol sıcak su icerseniz daha çabuk atarsınız odemi. Sizede çok geçmiş olsun.

      Sil
  5. hayırlı sabahlar:)
    benim kayınvalidem yüksek dozda kortizon kullannıyor hiç tuz yemiyor ve sürekli su içiyor.ama eli yüzü şişiyor. aceba bitkisel bir şey varmıdır bu şişliklerin ilerlememesi için azalması için ben bitkisel şeylerin olabilceğini düşünüyorum da varsa bildiğiniz paylaşırmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek dozda kortizon her halükarda şişlik yapar aslında. Tuzu,şekeri,hamur işini kesersek biraz daha azalır sadece. Suan kortizon kullandığı için şişmesi normal.Ama maydonozu kaynayıp suyuna limon sıkıp sabah aç karnına gece yatmadan önce içerse iyi gelir hem ödemi atar hemde birçok konuda fayda sağlar. Yeşil çayda iyi gelir. Ama size tavsiyem suan ilaç kullandığı için bitkisel şeyleri vermemeniz. Etkileşime girebilir veya ilacın etkisini yok edebilir. Tam bir şey söyleyemeyeceğim. Ama emin olun ilacı bıraktıktan sonra o şişlik yavaş yavaş kendiliğinden bile gider. Ama hızlıca gitsin diyorsanız tavsiyelerime uyabilirsiniz. Geçmiş olsun,sevgiler :)

      Sil
  6. merhaba.. ben SLE sistemik lupus hastasıyım.. tedavim için bir kaç ilaç kullanıyorum ve bunların içinde kortizonda var suan 48 mg dan 24 mg kadar düşüldü e bu zamn sürecinde yüzüm çok şişti şişkinlik olustu yuvarlak bir yüzüm var suan buda ödemden kaynaklanıyor sanırım.. sizin dediğniz gibi sıcak su içmeyi deneyeceğim inşallah bir faydasının görürüm ve şikinlik iner inşallah.. birsey daha soracagım peki koztizonun 8 aydan beri kullanıyorum tamammen kullanmayı kestikten sonra vücuutan ne kadar sürede atılır acaba..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun.Kortizonu kestikten hatta azaltmaya başladıktan sonra etkilerinin gittiğini göreceksiniz. Yüzdeki şişlik ise ilacı kestikten birkaç ay sonra iner yüzünüz normale döner. Benim ilk kullandığım kortizonun mg mı 90 dı yani sizin kullandığınızdan daha fazla. 8 ay sonra şişlik tamamen inmişti. Uzun bir süre fakat inmesi için bir çaba göstermemistim :) Siz daha düşük mg kullandığınız için daha çabuk inecektir. Birde sıcak su tavsiyeme uyarsanız sizin için daha iyi olur :) İnşallah faydasını görürsünüz.

      Sil
    2. anlatğnz herseyı bende birebir yaşıyorum.SLE lupus hastasym bende 8 ay oldu ama şu anda 10mg kulanym.yuzum ve karnım şiş.dikkat etmeme rağmen.bunun yanında aşırı halszlik ve uyku yapıyor.ılaclardan dolayımı dye duşunyorum..ilaclar btnce ne zaman eski hayatmza doneblrz.hep boyle kalckmşm gbi oluyo.morelm cok bozuluyor;(

      Sil
  7. TEŞEKKÜR EDERİM :) SICAK SUYUN ETKİSİNİ GÖRDÜM KULLANMAYA BASLADIM VE SİKİNLİK İNDİ..PEKİ KORTİZONLU KREMLERDE DE AYNI ETKİ OLURMU ZAMANLA DÖKÜLÜRMÜ BU KILLANMALAR.. SUAN VÜCUDUM KIL YUMAGII :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizonlu kremlerde çok fazla kortizon olmadığı için çok yan etkisi olmaz aslında. Ama tüyler zamanla kendiliğinden dökülüyor içiniz rahat olsun. Sıcak suyun faydasını görmenizede çok sevindim :)

      Sil
  8. Mrh, bende romotoid artrit baslangici var kortizonu 10 mg la basladim yavas. Yavas 5 mg düsürdüm ama tuzu azaltmama ragmen sislik yapti ellerimde ve 3 haftada 3 kilo aldirdi, sicak su fikri hosuma gitti. Umarim ise yarar , bilgi icin tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Umarım işe yarar sizdede. Düşük doz kortizon aldığınız için yavaş yavaş yapar şişlik. O 3 kiloda ödem aslında. Tavsiyeme uyarsaniz çabucak atacaksınız ödemi inşallah :) Çok geçmiş olsun..

      Sil
    2. Suyu kaynatip cay gibi sicak sicakmi iciyorsunuz yok ilik bi sekildemi

      Sil
    3. Suyu kaynatip cay gibi sicak sicakmi iciyorsunuz yok ilik bi sekildemi

      Sil
  9. 2 gün arayla 3 kortizon oldum disporan peki su ne kadar sıcak olacak ılık mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kortizon bir anda ödem yapmaz ama yinede siz için. Ilık değil ama sıcak. Çay içer gibi yudum yudum :) Çok geçmiş olsun..

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  10. Merhaba bana doktor alerji için celestone diye 1 kerelik igne vurdu ve yüzüm şiş suan sizce bu yüksekmi doz moralim çok bozuk iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yüzünüz alerjiden şişmiş olabilirmi? Bir kere vurulan iğne hemen yan etki yapmaz. Yüksek dozda değildir. Olsa bile uzun süreli kullanımlarda ödem yapar. Kusura bakmayın yeni görüyorum yorumunuzu. Umarım düzelmiştir.

      Sil
  11. ben 3 yıl kulandım kortizonu kronik ürtiker yüzünden bırakalı 2 3 ay oldu ama kilolar gitmiyo 20 25 kilo aldım bu yaşta sadece su o kiloları daha doğrusu ödemi atmaya yararmıki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizonu iyilestiginiz icin mi biraktiniz eger oyleyse nasil iyilestiniz:) kronik urtiker bende de var 1 .5 yildir ve bu iyilesme konusuna takilmis durumdayim

      Sil
    2. Bende 25 kilo almıştım.19 unu verdim.Tabi sadece su ile değil. Diyet ve sporda yaptım. Ama şunu farkettimki sıcak su içmediğim günler daha az kilo veriyorum.Sıcak su içince daha çabuk gidiyor kilo ve ödem. Soğuk su vücuttan hızlı atılır,ılık su orta hızda sıcak su ise vücuttan geç atılır.Bu yüzden sıcak su yağların eritir. Facebooktan bana ulaşırsanız daha ayrıntılı olarak yaptığım diyeti vs. anlatabilirim..

      Sil
    3. hayır malesef iyleştiğim için bırakmadım kortizonu bende bağışıklılık kazandı kulandıkça daha kötü oluyordum kortizonu bırakınca ve tabiki bütün ilaçları ilk bir hafta şidetli alerjiye maruz kaldım ama sonradan kendiliğinden azaldı alerjim

      Sil
    4. Facebooktan size nasıl ulaşabilirim acaba ?

      Sil
    5. bnde kilo almak istyrum bu igneyi yaptrmyi dusunyrum bilgsi olan varmi

      Sil
    6. bnde kilo almak istyrum bu igneyi yaptrmyi dusunyrum bilgsi olan varmi

      Sil
  12. Ben kortizonu yarım kullanıyorum gün aşırı yanaklarım inmişti yine şişmeye başladı doğum günüm yaklaşıyo suratımın acil inmesi lazım ne yapabilirim yardım edermisiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak su için.Başka tavsiyem olamazki ödemin inmesi biraz zaman alır.

      Sil
    2. Sıcak derken kaynatıp biraz ılıyınca mi icicez

      Sil
  13. Merhaba ben 1 ay gunde 12 dertacortril hapı kullandım simdi 4 tane dusurduler her hafta 2 tane dusuruyorlar yuzum sisti tamaman biraktirdiklarinda kac ay surer yuzumun inmesi tahmini bide kilo aldiriyor ben gunde ceyrek ekmek yeyip Alahin izniyle 6 gunde 4.2 kilo verdim haplara devam ediyorum diyete devam edlyim mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diyete devam ederseniz çok iyi olur.Daha fazla şişmezsiniz.İlacı bıraktıktan hemen sonra yavaş yavaş inmeye başlar şişlik.İlk kortizon tedavimde ben dikkat etmediğim için 8 ayda inmişti şişliğim.Siz sıcak suyu için yediklerinizede dikkat edin 3-4 aya hatta daha kısa sürede iner şişlik inşallah.

      Sil
  14. Deltacortril kortizonun bi hapi kullanirken gunde 2 kere sucak suyu tutsam ise yararmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yarar ama ilacı kullanmaya devam ettiğiniz için azda olsa şişmeye devam edersiniz.

      Sil
  15. Ne kadar zaman alir ödemin inmesi hapi kullanirken inmezmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hapı içtikçe şişmeye devam edersiniz.Yediklerinize dikkat edip bol su içerseniz daha az şişersiniz.İlacı bıraktıktan sonra hızlıca iner ödem.

      Sil
  16. 4 aydır prednol kullanıyorum ve kortizonun yan etkileri psikolojimi alt üst etti sizin yaşadıklarınızı okudum çok geçmiş olsun. Yan etkileri beni de çok etkiledi 32mg başladımve ilacın dozu düşüyor şu an 8 mg içiyorum ama şişliklerim hiç inmedi yüzüm tamamen değişti ( sivilce, şişlik ve aşırı tüylenme) sıcak suyu deneyeceğim ılık su da olur mu onu soracaktım bir de bu tüyler kesin dökülür mü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede çok geçmiş olsun. Öncelikle ılık su değil sıcak su için.Ben sıcak suyu çay gibi içerek faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz.Moralinizide hiç bozmayın şişliği,tüyleri ve sivilceleri kafanıza takmamaya çalışın.Biliyorum zor ama hepsi geçecek.

      Sil
  17. kortizonun yan etkileri yüksek dozda c vitamini ile vucuttan atılıyor.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, ben de 4 ay prednol kullandım bırakalı 1 ay oluyor ama tüylenme sorunu benim canımı çok sıkıyor daha dökülmedi de ne kadar zamanda dökülüyor ve bunun dökülmesini beklemekten başka çaremiz yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın ama umarım tüyler dökülmüştür.Dökülmediyse başka çareler var elbette ama çoğalabilir o yüzden dökülmesini bekleyin.Emin olun hepsi geçecek.Çok geçmiş olsun, sevgiler ..

      Sil
  19. Ben kortizonu bırakalı 2hafta oldu yüzümdeki şiş baya indi ama hala var ne zaman iner bu arada günde 20 mg ile başlayıp 15 günde Bi 5 mg indirerek içtim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yüksek dozda kullanmamışsınız zaten.Bol bol sıcak su içerseniz kalan şişlikte iner.Sevgiler :)

      Sil
  20. selamlar, ilaçların yan etkileri konusunda deneyim aktarımı gerçekten çok önemli, teşekkür ederim her soruya cevap verdiğiniz için, benim de bir sorum var, şeker neden ödem yapıyor, vucutta suyu tutan tuz değil mi? bende şekeri bıraktım ama direk şekeri bıraktım, doğal dondurma ve sabahları gerçekte doğal bal yiyiyorum bunlar bende ödem yapar mı? kortizonum 4 mg ye düştü bu arada, ama 16 ile başladım ve 4 aydır kullanıyorum. umarım sıcak su iyi gelir, ben sabahları aç karna kiraz sapı kaynatıp içiyorum oda fena değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,umarım cevaplarımın sizlere bir faydası oluyordur. Öncelikle kortizon kullanırken doğal şeker bile olsa bal dondurma vs. tüketmeyin . Çünkü kortizon şekeri yükseltiyor sizde şeker alırsanız iyice yükselir ve de insülin iğnesi vurulmak zorunda kalabilirsiniz. Kortizonu bıraktıktan sonra şeker normale döner ama yine de şeker hastalığının kalıcı olma ihtimali var. Ayrıca, evet vücutta suyu tutan tuz ama şekerde kilo yapar. Kortizon her halükarda ödem yaptığı için bazı şeylere dikkat edip sadece ödemi daha aza indirebilirz.Sıcak suyu deneyin umarım sizde faydasını görürsünüz.

      Sil
  21. Merhaba ben sarkoidoz hastasiyim bir yil kortizin kullandim 40 ile baslayip 4 ile bitti suan tuz yeme fobisi olustu kilo almaktan korkuyorum tedavi bittikten sonra tuz kiko aldirir mi ayrica 63 kilodan 77 ye ciktim verebilir miyim kilolari

    YanıtlaSil
  22. ben 3 yıl kortizon kulandım 50 - 55 tim üstüne asla çıkmazdım o süre içinde 70 - 75 e ulaştım 8 - 9 aydır bıraktım bütün ilaçları zar zor 71 e indim ki ben iştahlı biri değilimdir bir öğünle 2 - 3 gün durabilirim veremedim veremiyorum nasıl vereceğim hk.da da en ufak bir fikrim yok

    YanıtlaSil
  23. Merhaba öncelikle tüm hastalara geçmiş olsun bende 32 mg cortizon kullanıyorum ve yüzüm tamamen şişti ve aşırı derecede tüy çıktı bende bundan çok rahatsızlık duyuyorum cortizon tamamen bitince ne zaman geçer çünkü gerçekten çok yan etkisi olan bir ilaç tam 4 Ay oldu kullanalı ve ekmegim bile tuzsuz lütfen bir cevap alabilir miyim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. çok çok geçmiş olsun Rabbim herkese şifa versin kortizonsuz bırakmasın ve kimseyi kortizona muhtaç etmesin sevgili kortizon bir iyi ediyorsa iki hasta ediyor bunun örneklerinden biriyimdir tüyler için birşey diyemem çünkü bende çok ciddi tüylenme olmadı ama diğer yan etklileri kortizonu bıraktıktan birkaç gün sonra gitiğini fark edebilirsiniz

    YanıtlaSil
  25. Âmin Hatice teşşekkür ediyorum benim canımı çok sıkıyo sivilce hapı kullanmıştım daha önce hiç bir şey çıkamazdı şimdi cildimi çok bozdu inşallah geçer

    YanıtlaSil
  26. Arkadaslar ilaci biraktiktan sonra tuz kullanmak kilo aldirirmi tedavim bitti ama tuz yemekten korkuyirum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim sana tavsiye kendimden biliyorum bir ay daha tuzsuz ye, sonra başla tuzlu yemeye yoksa ödem ve kilo varsa vermek zorlaşıyor GEÇMİŞ OLSUN ...

      Sil
    2. Tesekkur ederim canim . suan nasilsin kilolari verebildin mi

      Sil
  27. Korkma ye bir şey olmaz ama az az hemen yüklenme 😄 darısı bizim başımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin insallah sizede acil sifalar dilerim cok zor bir surec ..

      Sil
  28. iyi günler.hamilelik sürecimde ürtiker olduğum için 8 aylık sezeryan ile doğum yapmak zorunda kaldım ve hemen doğum sonrası 3 ay kortizon kullandım ki son ay bırakma aşamasında 32 mg mı gördüğüm zamanlar oldu.bu sebeple bebeğimi emziremedim.hem emzirememe hem kortizon göbeğim doğum yapmamış kadar kaldı.şuan bebeğim 1 yaşında ve ben hala eski halime tam anlamıyla dönebilmiş değilim göbeğimi bir türlü eritemiyorum.sebebi sizce kortizon olabilir mi? yani bazı insanlar kortizon vücuttan 1 sene sonra atılmaya başlar dedider ama ? tabi ben tatmin olamıyorum :) teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kortizondan kaynakli hamilelik gecirmis ve uzerine kortizon kullanmissin vermek zor kortizonla alinan kilolari bende suan hamile gobegi gibi gobek var ve cildirmak uzereyim o halimi gordukce allah yardim etsin bizlere

      Sil
  29. Sayfa allaha emanet sorulara cvp veren yok ne bicim is

    YanıtlaSil
  30. Benim yüz davul gibi şişti cortizon bitince kaç günde iner 😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb ben 1 yil tedavi gordum felaket haldeydi yuzum birakali 3 hafta olacak annem yuzun epey zayifladi diyo tuylet hala oldugu gibi ama geciyor yuzdeki siskinlik merak etme tedavin ne zaman bitecek

      Sil
  31. Bu hafta bitecek çok teşekkür ederim çok saolun

    YanıtlaSil
  32. Merhaba ben 17 yaşındayım. 2 ay önce burnumda alerji vardı ve bu yüzden doktora gittim. Ve bana sprey ve sınakort ampul adında iğne yaptılar. Ve bir süre sonra yavaş yavaş yüzüm sismeye başladı ve hala da var çok az bir inme oldu. Benim bu sisligim ne zmana geçer ne yapmalıyım çok mutsuzum her gören bu kıza ne oldu diyor .

    YanıtlaSil
  33. Merhaba arkadaslar
    Oncelikle hpinize gcms olsun allah sifasini versin tum ihtitac sahiplerinin
    Bnm srunum su, birkac gun once kasinarak uyandim dr gttm hic bi tahlil ypmdn kurdesen dedi ve sabh aksam prednol-l 40mg igne yazdi eczacim sbh aksm cok sadece sabh kulln xedi ve 5ad yazdi kullanima basladim ve 2. Kullanimda yuzumun sistiini frkettim ecxacim ozaman bu ilacin kortizon oldugunu tuz yememem gerektigini fln soyledi simdi sizce bu sislik gecermi? Ilaci kendi kendime kestim ve cok skr kasinmadimda bgn deliricem yrdmlarini rica ederm

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar.Ben 2 yıldır kortizon tedavisi göörüyorum 1.72 boyunda 70 kiloyum bundan iki yıl önce 55 kiloydum..Fakat 100 kilo görünüyorum yüzüm ay dede gibi.. Çok üzülüyorum 25 yaşındayım ve daha yaşım çok genç ödemimi atamıyorum ne yapsam işe yaramıyor tedavime halen devam etmekteyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben 14 yaşındayım ve 3 senedir ara ara kortizon tedavisi görüyorum size tek önerim tedavi olduğu zaman bol su için ve tuzu,şekeri,hamur işini hayatınızdan çıkarın (çıkaramasak bile çok az tüketmeye çalışalım)

      Sil
  35. Merhaba arkadasim bende 77 kiloya kadar ciktim . ilaci biraktiktan bir ay sonra kontrole gittim ve kilom sabit kalmisti ne almis ne vermistim . iki ay sonra tekrar kontrole gittim üc kilo vermistim sevincten havalara uctum yuzum artik o kadar sis degil duzeliyo yavad yavas kiloda veriyorum bir yilda alinan kilo zamanla verikir oyle hemen eski hale donemiyosun ama gidiyo rahat olun tuza dikkat edelim o halin sebebi tuz gecmis olsun herkese

    YanıtlaSil
  36. Ben bırakalı tam bir ay oldu ve bir ay sonra nişanım var yüzüm inmedi lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yesil cay ic bol limonlu cay veya su tuket anca nisana kadar epey azalir odem gecmis olsun

      Sil
  37. merhaba :) ben 22 yasindayim ve yaklasik 5 aydir kortizon hapi kullaniyorum. ilk zmnlar 50mg ile basladim simdi günde 10mg aliyorum. doktorum aralik ayinda birakabilcegimi söylüyor. benim sorum bu yüzümdeki sisligin ne kadar süre icerisinde inecegi ? aslinda ilacin dozu düstükce gözde görülür bi degisiklik var ama sislik tam gecmedi sizde ne kadar süre aldi inmesi? ve yüzümde sivilce gibi kizarikliklar var oda geciyormu ? simdiden cvpladiginiz icin tskler

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ben sackiran oldum yaklasik 1 sene once ve 5 ay boyunca 3 kez kortizon ignesi 10 ay boyunca da losyon kullandim 2 ay da birden 10 kilo aldim ve sistim yaklasik 1.bucuk senedir vermeye calisiyorum ama olmuyor yardim edin nolur :(

    YanıtlaSil
  39. Merhabalar. Bende kısa bir süre önce yüz felci geçirdim. 21 gün kadar kortizon kullandım. Tuzsuz ve şekersiz yemeye dikkat ettim ama kortizonun iştah açıcı yan etkisini göz önüne alırsak pek başarılı olamadım. Zaten kilolu bi bayandım iyice kilo aldım ama vücudumda ki şişlikten çok benim sinirlerimi bozan yüzümdeki şişlik. Şuan bırakalı 2 hafta oldu iştahım kesildi ama yüzüm hala şiş. Sıcak suyla yüzüm eski haline gelir mi ki ? Ya da hâlâ tuzsuz ve şekersiz mi yemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  40. Merhaba, ben 16 mg günde 2 adet totalde 32 mg kortizonlu ilaç alıyorum 5 gün bitti şimdi ilaç teke düştü 5 günde böyle kuulanıcam sonraki 5 gün yarım dedi doktorum,tuzu tamamen çıkardım hayatımdan şekeride ekmek yok haslanmış sebze günde 1 muz çiğ badem haslama patates haslanmıs tavuk hayata küstüm ama şişmemem için mecburum, benim merak ettiğim bu ilaçlar bitince ne kadar daha sürdürmem gerektiği bu diyeti bilen var mı?

    YanıtlaSil
  41. Merhaba ben 17 yasinda astim hastasi bir ogrenciyim. 0.6 mg kortizon kullaniyorum ama herkesin kilo alacaksın demesi moralimi cok bozdu. Okudugum yorumlarda hep 10 mg ustu kortizon kullanilmis. Peki 0.6 mg kortizon korkulacak kadar kiloya sebep olur mu ?

    YanıtlaSil
  42. selam. ben ankilozon spondilit hastasıyım.bana diprospan 2mg+5mg iğne başlandı.haftada 1 gün 4 hafta kullanacağım. kortizonun yan etkileri bu zaman zarfında görülürmü bende de. nasıl atacağım görülürse. yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  43. Arkadaslar sizi rahatlatayim biraz ben ekim ayindan beridir biraktim ilaci bir yil kullandim 63 kilodan 77 ye ciktim 5 ay oldu 8 kilo verdim 69 suan veriliyor inanin cok alirsiniz ama verilir onlar sislik su icin ben gidip gelip su iciyorum caniniz sıkılır ama suan iyilrsmeye odaklanin

    YanıtlaSil
  44. Merhaba astım hastasıyım kortizon hayatımın her alanında var ve iştahımı açıyor kilo alıyorum yaşım 23 ve 20li yaşlarda çok ideal kıloda zayıf bir kızdım hastalığımın ilerlemesi üzerine kortizon sayesinde çok şişmeye başladı yüzüm vucudum , bunu hiçbir şekilde önleyemyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sekerim un seker ve tuzu her sekilde hayatindan cikaricaksin. ben bu sekilde hic kilo almadim. 6 ay sonra almaya basladim o da biraz gevsettim aa kilo almiyom nasilsa diye oyle yani.

      Sil
  45. benim su sınırım var doktorun verdiği diyete göre başka şeylerde önerebilirmisiniz mesela hangi çaylar iyi gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben cok arastirdim ama ne turkce ne ingilizce sitelerde kortizon sonrasindaki yan etkileri nasil geciririze duzgun bi cevap yok. bi burda bi amca C vitamini yazmis bide sagdan soldan salatalik temizler diye duydum. asil mesele mahfettigi kemikleri calsium alarak D vitamini alarak guclendirmek. zayiflayan kaslari sporla et yemekle falan guclendirmek. sonucta kortizondan sonra onun yok ettigi seyleri vucut geri getirmekte zorlaniyo problem bu. bende 9 aydir kas gucsuzlugu yurume guclugu var yani 1 sene bile kullanmadim toplamda. ama iyilesmem daha uzun surdu yani kortizon falan kullanmayin mumkunse. daha beter yapiyor.

      Sil
  46. Arkadaslar ben de 3-4 ay kullandım. 80 mg ile baslamistim. Haftada 4 mg dusuruyodum. Ilk 1 bucuk ay şişkinlik ve odem olmadi. Ama aydede yuz oluşmasini hicbir sekilde onlemiyosunuz. Yuz cok komik bi sekilde sisiyo. Ve yuzde tuylenme cok yapiyo. Aynalara kusmustum resmen. Ama vucudum hic sismedi. Doktorum bile cok sasirmisti. Tuzsuz yemek lazim diyetle vücudun sismesini engelleyebiliyosunuz. Ben ictigim suyun bile sodyum oranına dikkat ediyodum. Bol bol su icin. Kaslarda asiri gucsuzluk yapiyo. Merdiven cikmak cok zor geliyodu. Sekerden uzak durun diyolar ama ben abartisiz hergun mutlaka tatli yiyodum ona pek inanmiyorum. Ama tuza kesinlikle dikkat edin. Yuzunuzdeki komik ifade gercekten moral bozucu he bide sivilce cok yapiyo. Ona yapicak hicbisey yok. Hepinize gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilacim 5 gun sonra biticek. Yuzumdeki sislik ilacimin bitmesine 2 hafta falan kala cok cok hafif inmeye basladi. Umarim kisa surede duzelir

      Sil
    2. Ilacim 5 gun sonra biticek. Yuzumdeki sislik ilacimin bitmesine 2 hafta falan kala cok cok hafif inmeye basladi. Umarim kisa surede duzelir

      Sil
  47. Günde 16 mg'lik 4.5 adet prednol kullanıyorum tuz ve şekeri hiç tuketmiyorum yani yaptigim hiçbir seye koymuyorum ekmeğim tuzsuz. Sicak su derken oda sicakligimi ilik su mu

    YanıtlaSil
  48. Günde 16 mg'lik 4.5 adet prednol kullanıyorum tuz ve şekeri hiç tuketmiyorum yani yaptigim hiçbir seye koymuyorum ekmeğim tuzsuz. Sicak su derken oda sicakligimi ilik su mu

    YanıtlaSil
  49. Günde 16 mg'lik 4.5 adet prednol kullanıyorum tuz ve şekeri hiç tuketmiyorum yani yaptigim hiçbir seye koymuyorum ekmeğim tuzsuz. Sicak su derken oda sicakligimi ilik su mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oda sicakligi olsa kiz sicak su demezdi. ilik su olsa ilik su yazardi. kaynar su damla kaynar cicieksin tovbe tovbe... agzin yanmiycak kadar iliktan biraz fazla sicacik su iste . cay icmiyonmu sen hic. ilik mi iciyon cayi. sinirlendiriysunuz.

      Sil
  50. Açıkcası böyle önemli bir konuda blog yazmanız aslında çok yararlı olmuş teşekkür ediyorum bunun için size. ben itp hastasıyım yani kanı pıhtılaşmıyo trombosit oranım düşük. Bu yüzden kortizon kullanmam gerektiğini söylediler. 64 mg dan başladım açıkcası yüksek bir doz ama daha önce bu ilacı kullandığım için tüm etkilerini yaşadım. ay dede yüzünü şişkinlik kıllanma saç dökülmesi. tabi o zamanlar ne bileyim çok dikkat etmemiştim tuz ya da şeker yenmemesine. salı günü başladım bana 64 mg dediler ama vücudum kaldırmadı feci bir baş agrısı yaptı ben de kendi kendime ilacı düşürdüm alışana kadar. 6. gündeyim ve 5 kilo verdim. hiç tuz şeker kullanmıyorum ama inanın kendimi de zor tutuyorum :) bu şekilde gidersem acaba pek etki görmem değil mi? bir de kahve tüketebiliyor muyuz nescafe şekersiz süt tozu olmadan ya da türk kahvesi şekersiz olaraktan..? teşekkür ederim şimdiden okuduğunuz için. :) geçmiş olsun size

    YanıtlaSil
  51. Açıkcası böyle önemli bir konuda blog yazmanız aslında çok yararlı olmuş teşekkür ediyorum bunun için size. ben itp hastasıyım yani kanı pıhtılaşmıyo trombosit oranım düşük. Bu yüzden kortizon kullanmam gerektiğini söylediler. 64 mg dan başladım açıkcası yüksek bir doz ama daha önce bu ilacı kullandığım için tüm etkilerini yaşadım. ay dede yüzünü şişkinlik kıllanma saç dökülmesi. tabi o zamanlar ne bileyim çok dikkat etmemiştim tuz ya da şeker yenmemesine. salı günü başladım bana 64 mg dediler ama vücudum kaldırmadı feci bir baş agrısı yaptı ben de kendi kendime ilacı düşürdüm alışana kadar. 6. gündeyim ve 5 kilo verdim. hiç tuz şeker kullanmıyorum ama inanın kendimi de zor tutuyorum :) bu şekilde gidersem acaba pek etki görmem değil mi? bir de kahve tüketebiliyor muyuz nescafe şekersiz süt tozu olmadan ya da türk kahvesi şekersiz olaraktan..? teşekkür ederim şimdiden okuduğunuz için. :) geçmiş olsun size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım iyisindir. Beni de bi ara ITP sanmışlardı çok başka şeyler çıktı ve ilik nakli oldum. Sana ulaşamadım merak etmiştim. Geçmiş olsun..

      Sil
  52. Merhaba ben de yaklaşık iki aydır kortizon tedavis I görüyorum yüzüm suan inanılmaz derecede şiş. 80 mg ile başladılar ve ilaçlar bende cushing sendromu başlattı. Şuan kemik erimesi kas erimesi dahil bütün yan etkilerinden muzdaribim aşırı derecede psikolojim bozuldu Tüylenme sivilce hersey bende çok hızlı bir şekilde ortaya çıktı ana en çok bu Yüzümdeki ödeme takmış durumdayım suan doktor doz düşürüyor kortizon u nekadar kullanacağım belli değil bu süreçte yüzüm hep böyle mi kalacak ilaçla birlikte sıcak su icsem ödem gidermi

    YanıtlaSil
  53. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba ben sle hastasıyım. bir aydır 24mg kortizon kullanıyorum yüzümde aydede görüntüsü olmadi.Ne kadar sure sonra oluyor bir fikri olan varmı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  56. Mrb ben dexamethasone 0.5 kullandım yüzüm şişti kilo da aldım ilacı bıraktım bobreklerimin agridigini hissediyorum acaba zarar vermiş midir bi de 10 gündür isalim durmuyor geçer mi

    YanıtlaSil
  57. Mrb ben dexamethasone 0.5 kullandım yüzüm şişti kilo da aldım ilacı bıraktım bobreklerimin agridigini hissediyorum acaba zarar vermiş midir bi de 10 gündür isalim durmuyor geçer mi

    YanıtlaSil
  58. Kortizon yüzünden kemik erimesi olanlara doktorların bazıları hemen kemik erimesi ilaçlarını tavsiye ediyor ki aman diyeyim. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.
    Bu ilaçların yan etkileri çok fazla kullanmayın.
    İngilizceniz varsa herhangi bir ilacı kullanmadan önce
    http://www.webmd.com/
    adresinden ilacı kullananların yorumlarına bakın.
    Ben de sarkoidoz hastasıyım.
    Allah'tan acil şifalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sarkoidoz hastasiyim.1 bucuk ay oldu ilaci birakali ama 6 kilo sislik indi benim cigerlerimde cikti. Siz sislerinizn inmesi icin ne yapdiniz. 80 kilodan 115 e ciktim. Ayrica diz ve bilerkelrim hem agriyor hemde cok gucsuz meyve bile kesemiyorum sizede boyle oldumu . yardimci olursaniz sevinirim.

      Sil
  59. merhaba bende nefrodik sendurom var yani protegin kaçagı deltocartil kullnıyorum haftada bir bir doznu dusurmeye baladım artık akşamları kullanmayı buraktım sadece sabahları 2 alıyorum suratım çok şiş ve baya kilo aldım şişliklerim nasıl iner

    YanıtlaSil
  60. Abla bende kortizon aldım ve suanda yanaklarim şiş bikere alıp bırakmıştım o zaman inmişti kendiliğinden ama 2. Defa aldığım zaman şişti ve inmedi hâlâ yanaklarım acaba ne onerirsiniz bunun için ?

    YanıtlaSil
  61. Merhaba ben yaklaşık 1 ay önce ani işitme kaybı yaşadım ve bir hafta yatarak tedavi gördüm. Tedavi gördüğüm süre zarfında damar yolu ile kortizon verdiler ve taburcu olduktan sonra 15 gün 90 mg aşağı doğru düşerek kortizon aldım. İlk bir hafta kilo verdim ve sonrasında yüzümde şişlik oluştu aşırı kilo almaya başladım. Özellikle sırtımda sivilceye benzer kızarıklıklar oluştu ve aşırı derecede kaşıntı yapıyor bunlar ilacın yan etkisi mi kurtulmak için neler yapabilirim

    YanıtlaSil
  62. Merhaba sle (lupus)hastasıyım. 3 ay 60 mg deltacortril kullandım. Şu an günde 20 mg a düştü. Ben tam tersi kilo verdim. 3 ayda 14 kilo verdim ama benimde yüzüm ay dede şeklinde şişti. Sıcak su içme olayını hala denemedim. Deneyen varsa yazabilir mi. Birde yürüme güçlüğü var. Kemik erimesi olmasından korkuyorum. D vitamini takviyesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  63. Merhaba sıcak suyu günde kaç kere içiyor sunuz

    YanıtlaSil
  64. Arkadaşlar bende bu ilacı eklem agrılarım için aldım prednol 4mg ayrıca 1.63 boyum 51 kilo zayıf bi bayanım kilo almak benim için sevinecegim bişey almak istiyorum o sıkıntı degil de tam olarak nerelerinizden kilo aldınız ve sadece yüzden alma şansı da var mı vucuddan alsam sıkıntı degil de ve gittikçe mgramını arttırıcam eczaneden isteyip aldım ?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  65. DİYETİSYEN ÖNERİSİDİR BEN BU ŞEKİLDE 5 HAFTADA 4 KİLO VERDİ ÖDEMIM AZALDI
    ödemi vücutta n atmak için hiç tuz tuketmicez yemeklerimizi dahi hiç tuz atmicaz ekmek yemiceksin yerine mavi paketli tuzsuz etimek yicez peynir imiz bile tuzsuz olcak mümkünse ev yapımı olcak ev yapımı yapamazlar birde light aknaz peynir var onun tuşu en az diyetisyenim in adı selma tarımcı

    YanıtlaSil
  66. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  67. Iyi gunler bwn ellerim için kortizonlu krem kullanmak zorunda kaldım. Hala da kullaniyorum parmaklarim sisti kalinlasti. Kremi surmessem eger eski haline gelir mi parmaklarim.

    YanıtlaSil
  68. Iyi gunler bwn ellerim için kortizonlu krem kullanmak zorunda kaldım. Hala da kullaniyorum parmaklarim sisti kalinlasti. Kremi surmessem eger eski haline gelir mi parmaklarim.

    YanıtlaSil
  69. Merhaba ben 40mg ile prednol kullanmaya başladım şu anda 24mg kullanıyorum ama ilaç dozu düştükçe hiç inmedi sisligim moralim çok bozuk ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  70. Mrhblrr bnde 1 haftadr deltracortril 5mg kullnyorum gunde 2 kez.yorumlardan okudum endiselendim ilk defa kullnyrum ve cook tuzlu sekerli tuketen biriyim asirimi odem olusuyor ilac aniden keslince bisey olyomu kafamda bir suru sorular olustu

    YanıtlaSil
  71. Mrhblrr bnde 1 haftadr deltracortril 5mg kullnyorum gunde 2 kez.yorumlardan okudum endiselendim ilk defa kullnyrum ve cook tuzlu sekerli tuketen biriyim asirimi odem olusuyor ilac aniden keslince bisey olyomu kafamda bir suru sorular olustu

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar bende 1.5 aydir deltracortril kullaniyorum.5mg 12 tane iciyorum gunde buda 60mg yapiyor.ilk 1 ayimda hic bir problem olmadi.yemeklerim tuzsuz salca dahi katmiyorum.ve boylelikle kilo dahi verdim.83.5 basladim kortizona suan 76.5 devam ediyorum.ama su bi gercekki ne kadar dikkat ederseniz edin odemden kurtulamiyorsunuz.suan yuzum şiş karnimda ayni sekilde.bitkisel caylari kullanmaya basladim.kiraz sapi ve misir puskulunu demleyip iciyorum.azda olsa yuzumdeki şiskinligi indirdi biraz.Ama kesinlikle sıcak suyuda deneyecegim.Rabbim acil şifalar versin hepinize gecmis olsun.

    YanıtlaSil
  73. Merhaba arkadaşlar. Benim rahatsızlığım İGA Nefropati. Bu hastalığın tedavisi için 6 ay boyunca deltacortil kullandım. İlk başlarda 5 mg.olan ılactan sabah 8, akşam 8 adet ile başladım. Her ay kan idrar kontrolü yapıldı ve ilacın miktarı azaltılır doktorum tarafından. İlk 4 ay tuz tatlı ekmek hamur vb.hiç birseyi ağzıma sürmedi ve yüzüm hiç şişmesi. Midem de ve sırtında odemler oluştu ki buna engel olamiyorsunuz.4 cu aydan sonra yüzümde şişmeye başladı. Dedikleri gibi ay dede oluyor ;)).arkadaşlar size tavsiyem her gün 45 dakika yürüyüş yapın. Eğer hareketsiz kalırsanız vücutta daha fazla ödem bırakıyor. Her ay kan ve idrar verdiğimde değerlerim çok yüksek çıkmakta ki buda ılactan kaynaklanıyor size tavsiyem kemik ağrılarını azaltmak için omega 3 balik yağını kullanın faydasını gördüm , diğer husus karaciğeri yipratiyor bu deltakortil amannn ha bilginiz olsun ama korkmayın bununla çaresi var, deve dikeni ( milk thisle) kullanın alt ast GGT kan tahlil sonuçlarınıza baktığınızda ne demek istediğimi anlamış olacaksınız. Allah herkese bol şifalar versin. Bir daha deltakortil mi tövbe.

    YanıtlaSil
  74. Merhaba arkadaşlar. Benim rahatsızlığım İGA Nefropati. Bu hastalığın tedavisi için 6 ay boyunca deltacortil kullandım. İlk başlarda 5 mg.olan ılactan sabah 8, akşam 8 adet ile başladım. Her ay kan idrar kontrolü yapıldı ve ilacın miktarı azaltılır doktorum tarafından. İlk 4 ay tuz tatlı ekmek hamur vb.hiç birseyi ağzıma sürmedi ve yüzüm hiç şişmesi. Midem de ve sırtında odemler oluştu ki buna engel olamiyorsunuz.4 cu aydan sonra yüzümde şişmeye başladı. Dedikleri gibi ay dede oluyor ;)).arkadaşlar size tavsiyem her gün 45 dakika yürüyüş yapın. Eğer hareketsiz kalırsanız vücutta daha fazla ödem bırakıyor. Her ay kan ve idrar verdiğimde değerlerim çok yüksek çıkmakta ki buda ılactan kaynaklanıyor size tavsiyem kemik ağrılarını azaltmak için omega 3 balik yağını kullanın faydasını gördüm , diğer husus karaciğeri yipratiyor bu deltakortil amannn ha bilginiz olsun ama korkmayın bununla çaresi var, deve dikeni ( milk thisle) kullanın alt ast GGT kan tahlil sonuçlarınıza baktığınızda ne demek istediğimi anlamış olacaksınız. Allah herkese bol şifalar versin. Bir daha deltakortil mi tövbe.

    YanıtlaSil
  75. Arkadaslar bu deltakortili 6 ay kullandim, tedavisi icin yeni başlayan arkadaşlar burdan sorarak cevaplamak isterim. Eğer ki tedaviniz için bu ilacı kullanmanız gerekiyorsa kullanın . Benim en çok zorlandığı nokta uzun süre kullandığım için yürümekte zorluklar çektim. Ne kadar destekleyici takviyeler alsam da calcimax-D3 vb şeyler eklem ağrılarınız olacak.ödem filan hikaye arkadaşlar , mesela benim için kosabilmek hayaldi.bunun için hergün 45 dakika yürüyüş yapın. Mutlaka omega 3 balik yagi kullanın. Karaciğeri korumak için de deve dikeni ni ihmal etmeyin, bunları doktor söylemiyor arkadaşlar sizlerin araştırması lazım. Umarım yazdıklarım fayda sağlar. Rabbim herkese şifa versin.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba arkadaşlar ALLAH hepimize acil sifa versin benim2 yasinda oglum nefrotik sendrom tanisiyla 1 aydir sabah e ogle 3 aksam 2 gunluk 40 mg deltocortil5 mg kullanıyor bu yaştaki çocuğa daha ağır gelmezmi bu ilac okuduklarim karşısında çok endişeliyim istahi çok açıldı (yumurta ve dondurma agirlikli )(vermeyince aglama krizlerine giriyor ) karnı ve yuzude şişti aşırı huysuzlasti bana yardımcı olacak fikirlerinize ihtiyacım var :(

    YanıtlaSil
  77. Merhaba arkadaşlar ALLAH hepimize acil sifa versin benim2 yasinda oglum nefrotik sendrom tanisiyla 1 aydir sabah e ogle 3 aksam 2 gunluk 40 mg deltocortil5 mg kullanıyor bu yaştaki çocuğa daha ağır gelmezmi bu ilac okuduklarim karşısında çok endişeliyim istahi çok açıldı (yumurta ve dondurma agirlikli )(vermeyince aglama krizlerine giriyor ) karnı ve yuzude şişti aşırı huysuzlasti bana yardımcı olacak fikirlerinize ihtiyacım var :(

    YanıtlaSil
  78. Merhaba kader hanim, hergün yumurta yedirirseniz eğer karaciğeri yağlarnir ve cok yorulur.tatlı vb hazır yiyeceklerden uzak durun.potasyum değeri yüksek yiyeceklerden uzak durun ( patates, muz, kaysi, aklıma şimdilik başka gelmedi).tabi bu benim dediğim şeyler böbrek rahatsızlığı olanlar için. Dondurma yerine meyveyi alistirirsaniz şişlik olmaz.bol bol su icirin limonlu.diğer nokta sonuçta siz bu ilacı doktor kontrolünde kullanıyorsunuz doktorunuz gerekli incelemeyi yapıp karar vermiştir. İlacı bıraktıktan sonra hersey eskisine dönüyor merak etmeyin.Rabbim bol şifalar versin.

    YanıtlaSil
  79. Amin teşekkür ederim ayhan bey verdiğin bilgiler için evet doktor kontrolünde kullaniyoruz hatta şimdi de doktora gittik kan değerlerimize bakılıyor INSALLAH iyi çıkar

    YanıtlaSil
  80. Amin teşekkür ederim ayhan bey verdiğin bilgiler için evet doktor kontrolünde kullaniyoruz hatta şimdi de doktora gittik kan değerlerimize bakılıyor INSALLAH iyi çıkar

    YanıtlaSil
  81. Kan değerleri çok dengesiz çıkacaktır merak etmeyin ilacın etkisi.vücudun bütün dengesini bozduğu için doğal olarak kan değerlerini de etkiliyor. Umarım uzun süre kullanmazsiniz. Rabbim şifalar versin.

    YanıtlaSil
  82. Merhaba arkadaşlar.ben de 4aydır prednol 16mg kullanıyorum.ilk 3ay günde 3 adet dördüncü ay 2 adet şimdi ise beşinci ayımdayım 1 adet kullanıyorum.nefrotik sendrom böbrekte protein kaçağından dolayı bu ilacı verdi doktor her ay kan ve idrar tahlileri verdim tahlilerim normal değerlerde cktı fakat bu ilacı birden kesemiceği icin doz azaltarak keseblcegni söyledi.yan etkilerinden ben de çok müzdaribim.özellikle yüzüm inanılmaz şişti sırtımda boynumda yağlanmalar oldu.doz azaltdı yüzümdeki şişlik inmeye başlar mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlacı tamamen bıraktığınızda yavaş yavaş iniyor. Siz hayatınıza sporu eklerseniz ( koşu yok, hızlı tempoda yürüyüş tavsiye ediliyor) bol bol limonlu su, tabi limonu abartmayin. En önemlisi ilacı tamamen bıraktıktan sonra ilk 1 ay önemli tuzsuz tatlıya hamur işine dikkatttt. Mümkünse yemeyin.odemi daha çabuk atmak için. Ben bu şekilde odemler den kurtuldum. Ben 6 ay kullandim yan etkilerinin neredeyse hepsini yaşadım, beni en çok yoran şey bacak ağrılarım oldu yürümekte çok zorlanmistim.kosabilmek benim için hayaldi.dediğim gibi ilacı bıraktıktan sonra Yemene icmene dikkat et ve spor çok kısa sürede yüzündeki şişlik inecek.Rabbim bol şifalar versin.

      Sil
  83. Evet ben de yaşıyorum tüm yan etkilerini özellikle bu ay bacak ağrılarım arttı merdiven çıkarken bile zorlanıyorum 28yaşındayım ama kendimi yaşlı bi insan gibi hissediyorum.şimdiden iciyorum sıcak su ve limonlı su pek etkisini görmedim ama dediğinz gibi ilacı tamamen bıraktktan sonra olcak sanırım.çok şükür hastalğm geçiyor ama bu ilacın yan etkileriyle baş etmek gerçekten zor.sizin de enseninzde sırtınızda yağlanmalar oldu mu? Yüzümdeki kdar fazla değil ama kendim hissedeceğim derecede yağlanmalar oldu bunlar da geciypr mı bir ayda?

    YanıtlaSil
  84. Tekrar Merhaba, evet sırtınizda göbek bölgeniz de yüzünüzde odemler ve yaglanma lar olacak. İlaçlar kaslarını ve kemiğini erittigi için düz yoldu yürürken sıkıntı yok, merdivenleri cikamazsin eğimli yerlere çıkarken çok çabuk terlersin.bunlar hep doğal süreç ve hatta dişlerin zayiflayacak bu 5 inci aydan sonra benim başıma geldi. Gelelim şimdi ilaçları bıraktıktan sonra beslenme olayina yine tuzsuz bir ay beslenme hazır yiyeceklerden uzak durun sonra yavaş yavaş yeme düzeninize sokarsiniz. Spor olarak koşu yapmanız zor hızlı tempoda yürüyüş yapın 1 saat. Hergün yapın bacaklarınız güçlenmeye başlayacak 2 haftaya kalmaz hafif tempoda koşmaya başlarsin. Gidebilirsen doğal hamam a git. Oralarda terleme odaları oluyor faydasını gördüm haftada 2 kere yetiyor. Bu süreçte deltakortil karaciğerin yaglandirmistir ve yipratmiyor bunun onarılması içinde deve dikeni kapsülü ilaçlar var kullanmanızı tavsiye ederim.eğer protein kacagi nda size konulan teşhis İGA NEFROPATİ ise balik yagi omega 3 kullanın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    YanıtlaSil
  85. Balik yagi omega 3 sadece İGA NEFROPATİ teşhisinde fayda sağlıyor. Başka protein kacagi teshislerde var onun için altını çizerek söylüyorum eğer size konulan teşhis İGA Nefropati ise mutlaka omega 3 kullanın v3 hatta marka vereyim EFA S 1200 kullanın. Diyeceksiniz başka protein kacagi teşhisi var mı evet var FGSS var mesela. Başka husus bu d3ltakortil karaciğeri çok yoruyor ve yipratiyor mutlaka ama mutlaka deve dikeni ( milk thisle) solgar GNC markalarını kullanın. Kalp atislarinizin bir hafta sonra merdiven çıkarken hızlı atmadigini hissedeceksiniz. Sonuç şey spor spor spor hiç yapamiyorsaniz bile evde 15- 20 dakika egzersiz yapın. Mutlaka hareket yapın. dewamli oturursaniz odemler gitmiyor daha güçsüz oluyor insan.tekrar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ayhan bey..spora şimdiden başlıcam ilacımın bitmesine bir ay var 16mg kullamıyorum şuanda bir adete düşürdü doktorum..idrar ve kan tahlillerim temiz herşey normal diyor doktorum inş bu ay son olcak yani umarm bir ay daha yarım devam et demez.İnş kısa sürede eski halime dönebilirim:( tüm hastalara şifalar diliyorum Allah herkesin yardımcısı olsın..

      Sil
  86. Balik yagi omega 3 sadece İGA NEFROPATİ teşhisinde fayda sağlıyor. Başka protein kacagi teshislerde var onun için altını çizerek söylüyorum eğer size konulan teşhis İGA Nefropati ise mutlaka omega 3 kullanın v3 hatta marka vereyim EFA S 1200 kullanın. Diyeceksiniz başka protein kacagi teşhisi var mı evet var FGSS var mesela. Başka husus bu d3ltakortil karaciğeri çok yoruyor ve yipratiyor mutlaka ama mutlaka deve dikeni ( milk thisle) solgar GNC markalarını kullanın. Kalp atislarinizin bir hafta sonra merdiven çıkarken hızlı atmadigini hissedeceksiniz. Sonuç şey spor spor spor hiç yapamiyorsaniz bile evde 15- 20 dakika egzersiz yapın. Mutlaka hareket yapın. dewamli oturursaniz odemler gitmiyor daha güçsüz oluyor insan.tekrar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  87. Günaydın arkadaşlar kan değerlerimiz iyi dedi doktor çok anormal bisey çıkmadı bu ayın 18 inde ilacimkz azaltılacak bu arada daha 2 yaşında olduğu için sürekli yemek istiyor vermeyince agliyor ve verene kadar susmuyor anlatamiyorumda rahatsızlığını çok kilo aldı hareketleri de zorlandı tabi 😢ama INSALLAH geçecek diyorum birde bu seve dikeni kapsülü cocuklarda kullanabiliyormu acaba ayhan bey birde bu karaciğer yaşlanması uzun hap tedavisinde mi ortaya çıkıyor

    YanıtlaSil
  88. Günaydın arkadaşlar kan değerlerimiz iyi dedi doktor çok anormal bisey çıkmadı bu ayın 18 inde ilacimkz azaltılacak bu arada daha 2 yaşında olduğu için sürekli yemek istiyor vermeyince agliyor ve verene kadar susmuyor anlatamiyorumda rahatsızlığını çok kilo aldı hareketleri de zorlandı tabi 😢ama INSALLAH geçecek diyorum birde bu seve dikeni kapsülü cocuklarda kullanabiliyormu acaba ayhan bey birde bu karaciğer yaşlanması uzun hap tedavisinde mi ortaya çıkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kader hanim, sizi cok iyi anlıyorum. Ben 32 yaşındayım ve yeme konusunda çoğu zaman kendimi zor tuttum, 2 yaşındaki çocuğun kendini tutması zaten saçmalık olur.ılactan dolayi doymak nedir bilmeyen bir iştah oluyor.bebeğinize bol bol su icirin, süt icirin.yoğurt yidirin.bu şekilde midesi dolu olur ve boşaltım olduğu sürece vücudunda ödem oluşması ( sislik) daha geç olacaktır. Ben size söyle söyleyeyim benim yüzüm 4 aya kadar çok şişmemisti, 4 cu aydan sonra çok dikkat etmedim yediklerimë hemen yüzüm sisti bu noktada yağli tuzlu gıdalar yedirm3zseniz şişlik geç başlar. Şimdi önemli nokta Bebeğinizin kemikleri çok zayıftır mutlaka bol bol süt icirin ve mumkunse marketlerde satılan değilde bulabilirseniz taze sagilmis süt icirebilirseniz daha faydalı olur. Ben ankarada yaşıyorum, bu tedaviyi başladığım süre boyunca ev yogurdu ve taze sagilmis süt kullandım eğer ihtiyaç olursa aldığım kişinin tlf numarasini yazarım. Ben bu 32 yaşındayım ve kendimi Bildiğimden beri koşu yüzme yaparım kas yapim ve kemiklerim güçlüdür ama bu deltakortil bütün kaslarımi eritti , kemiklerimi güçsüz hale getirdi bu yaştaki bize bunu yapıyorsa 2 yaşındaki bebek için hayal bile edemiyorum.daha önce yazdigim yukaridaki yazilarda belirtmiştim koşmak benim için artık bir hayal olmuştu anlayın yani. Ama sakın korkmayın doktorunuz hepsini düşünmüştür. Siz sadece Bebeğinize yedirdiginiz gıdaların doğal olmasını dikkat edin. Bol bol kalsiyum verin. Deve dikeni ne gelince diğer ismi milk thisle , internette arastirirsaniz zaten insan vücudu için ihtiyaç olduğunu anlayacaksınız. 2 yaşındaki bir birey için kullanılır mi bilemem.bildiğim slbir şey var bu ilaç vücudun bütün dengesini bozuyor sonuçta steroid veriyoruz vücuda. Uzun vadede karaciğeri de yordugu için deve dikeni ni kullanmak şart. Umarim sorunuza cevap olabilmisimdir.bol şifalar diliyorum

      Sil
    2. Merhaba ayhan bey tskr ederim yardımcı olduğunuz için evet çok zorlanıyorum ve malesef bizim yüzünüzde çok erken şişti sizin dediğiniz gibi kiloyu fazla takmitakmiyorum hareketini sinirladigi için üzülüyorum birde bu diğer yan etkilerini düşününce çok ama cook tedirgin oluyorum psikolojik olarak sağlam düşünemiyorum 😔evet bulabilirim günlük süt ve zaten yogurdumu falan da kendi yapıyorum lakin sürü sevmiyor hiçbir şekilde istemiyorum ama hala anne sütü alıyor (bu bir şans belkide bizim için )ama yogurdumu bu kadar önemli olldugunuda bugün ogŕendim bundan sonra hergün yediririm INSALLAH sporu falnda bilmiyor ama elimizden geldiğince hareket ettirmeye (kovalamaca saklambaç top gibi oyunlarla) çalışıyoruz onuda isterse istemezse onuda yaptiramiyoruz malesef deve dikenine internet baktım 10 yasin altındakilere onermiyolar doktor tavsiyesi olursa kullaniliyormus 🙁tek duam bir an önce iyilesir INSALLAH kuzum ve bidaha yaşama bu sureci 👐

      Sil
    3. Rabbim bol şifalar versin kader hanim. Dediginiz gibi hareket ettirirseniz hem siz hem bebeğiniz çok rahatlatacak, ilaçlardan dolayi çok çabuk terleyecek. ilacın tam etki göstermesini istiyorsanız mutlaka yediklerine dikkat etmeniz gerekiyor. Mesela potasyum ağırlıklı gıdalar yememesi gerekiyor.örnek olarak muz yasak,kayisi,üzüm, kuru fasulye,yeşillikler, netten bakın gıdaların değerlerine. Neden potasyum almicaz!!! Çünki tedavi aşamasında potasyum böbreklerin çalışmasını kisitliyor.bunlar ufak detaylar ama hayat kurtarıyor. Ben aklıma geldikçe yazıyorum. Anne sütü alması sizin için muhteşem bir durum, bu süreçte size baya is düşüyor. Rabbim en kisa surede şifa versin.

      Sil
    4. Amin sağolun INSALLAH bakın yeni bisey daha öğrendim uzun ve kuru fasulye bugünlerde yiyordu onları özellikle üzümü 🙁tuzsuz yediriyorum bol su o cekiyor malesef dr kendisi istedikçe verin su icmesi için zorlamayin yada siz teklif etmeyin dedi vücudunun ödem toplamamasi icinmis ya çok zor çok ne yedirecegimi şaşırdım kuzuma Rabbim hiçbir anne BABAYI çocuğunun sagligi karşısında çaresiz bırakmasın 😢😢ben duydukça psikolojik olarak iyice gucsuzlesiyorum ve çıkmaza giriyorum napacagimi bilemiyorum en kısa zamanda geçsin INSALLAH RABBIM bütün hastalarına sifa versin içinde de benim kuzuma 🖑🖐

      Sil
    5. Amin sağolun INSALLAH bakın yeni bisey daha öğrendim uzun ve kuru fasulye bugünlerde yiyordu onları özellikle üzümü 🙁tuzsuz yediriyorum bol su o cekiyor malesef dr kendisi istedikçe verin su icmesi için zorlamayin yada siz teklif etmeyin dedi vücudunun ödem toplamamasi icinmis ya çok zor çok ne yedirecegimi şaşırdım kuzuma Rabbim hiçbir anne BABAYI çocuğunun sagligi karşısında çaresiz bırakmasın 😢😢ben duydukça psikolojik olarak iyice gucsuzlesiyorum ve çıkmaza giriyorum napacagimi bilemiyorum en kısa zamanda geçsin INSALLAH RABBIM bütün hastalarına sifa versin içinde de benim kuzuma 🖑🖐

      Sil
    6. Bu süreçlerin hepsini yaşadığım için Sakin üzülmeyin ve ümidinizi kaybetmeyin.sadece bir dönem bu gelip geçiyor yüzünün şişmesi sırtında ve göbek bölgesinde yaglanma ödem oluşacak bunlar sizi uzmesin.önemli olan ileri aylarda kemikleri zayiflayacagi için zor hareket edecek. Odemi bir şekilde ilaçlardan sonra atar,kemiklerini güçlü tutmaya çalışın yeter.bide haklısınız insan ne yiyeceğine şaşırıyor.tekrar geçmiş olsun

      Sil
    7. Umidimi yitirmek değilse ilacın yan etkileri beni çok uzuyor DEDIGIM gibi ödemi takmiyorum kemiklerini cigerlerini kalbini düşünüyorum zorlandığım nokta ise oğlumun yaşının küçük olması ve ona biseyler anlatamamamam bakalim perşembeyi dört gözle bekliyorum iyi sonucumuz çıkacak INSALLAH ve ilacimkz azalacak 🖑🖐

      Sil
    8. Iyi akşamlar arkadaşlar çok üzgün bir şekilde yazıyorum ilacımız azalmıştı ama malesef ilaca dirençli nefrotik sendrommus ve ilacı azalınca tekrar yükselti şimdi hem deltacortil arttı hemde yanına sandimmun 100 neoral eklendi çok moralim bozuk Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bu hastalığı geçirenler nolur bana bilgi versin

      Sil
  89. Siz hangi ilacı ve nekadar süre kullandınız ayhan bey ve kaç mg başlayp kaçla bitirdiniz? Benim her ay tahlillerim çok iyi çktı dozu azaltarak bıraktırdığı icin ilaca devam ettiğimizi söyledi doktorum.bu beşinci ayım son bire düşürdü 16mg inş bu ay son bulur ����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, deltakortil kullandım. 5 mg olandan.ilk başta sabah 8 adet akşam 8 adet yani günde 16 adet kullanıyordum. Heray kan ve idrar kontrolü ile doktorum ilaç adedini düşürüyordu.en son sadece sabahları kullanmaya başlamıştım. Bu şekilde 6 ay sonunda deltakortil ilacını kullanmam son buldu. Deltakortil ile yanında mide ilacı, tansiyon, kolesterol, kalsimax-D3, aklıma ismi gelmedi şimdi antibiyotik vardı, bunların yanında balik yagi omega 3 kullandım kemik ağrılarıma iyi geldi, bir ara karaciğeri me batırdim hafif derecede yaglanma meydana gelmiş milk thisle (deve dikeni) kullandım 1 ay,kan değerlerimi düşürdü ve karaciğeri mi onardı diyebilirim.deve dikeni mutlaka kullanılması gereken bir takviye tavsiye ederim.5 mg ile sadece sabahları 1 adet kullanarak bitirdi. Umarım sorularınıza cevap verebilmisimdir.

      Sil
    2. Teşekkür ederim cevaplarınız gerçekten faydalı oluyor.peki yüZünüzdeki şişlik nekadar sürede indi nekadar sürede eski halinize döndünüz?

      Sil
    3. Bu konuda göstereceğiniz irade çok önemli. Çünki ilaçları bıraktıktan sonra yeme olayina dalmamaniz lazım. Yine aynı şekilde tutsuz diyete 1 ay devam.ilk hafta zaten indiğini göreceksiniz. Bu sürede bol bol yürüyüş ve su tuketirseniz 1 ayda iniyor. Ama dedigim gibi yemek olayi çok önemli hatta şişliklerin inmesinde yüzde 50 diyebilirim.doğal hamama gidin haftada 2 kere .bunları yapmanız yeterli.yanlız bu şişlikler zaten inecek bence kemiklerinizi güçlendirin.tuketebildiginiz kadar taze sagilmis süt tüketim. Deltakortil kemikleri çok zayiflatiyor uzun süreli kullanımda. Siz yaşadınız mi bilmiyorum ben yürüme Zorluğu çektim. Beni en çok yoran buydu.ödem filan hikaye.

      Sil
  90. Arkadaşlar bende 2 aydır flantadin 30 mg sabah akşam toplam 60 mg kullanıyorum. Ödem olmaması için mutlaka tuzu hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Ben tuz yerine baharatları kullanıyorum. Mesala nane, kekik, fesleğen,reyhan, zencefil,zerdeçal,köri,karabiber, toz kırmızı biber gibi baharatlardan azar azar katıyorum tuzu hiç aramıyorum. Akşamları 1 bardak lavanta çayı veya kekik çayı içiyorum. Şu ana kadar kilo almadığım gibi 2 kilo verdim kortizona başlayalı. Günde mutlaka 1,5 litre su içiyorum diğer aldığım sıvılarla 2,5 litreyi buluyor. Günde 1 kase yoğurt mutlaka yiyorum. Ayrıca hergün mutlaka 1 veya 2 elma yiyorum. Yağ olarak zeytinyağı ve oldukça az kullanıyorum. Genelde haşlama tercih ediyorum. Şu ana kadar yan etkilerini hiç yaşamadım. Hepinize geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  91. Yüz felci geçirdim yaklaşık 1 ay önce kortizon ilacı verildi 16 mg ama sabah iki akşam iki günde 4 tane içiyordum yavaş yavaş dozunu düşürdüm şimdi ilavım bitti ama son 5 günde yüzümde ve vücudumda sivilce çıkardı buda ilacın yan etkisiymiş aşırı derecede rahatsız edici onlar da geçer mi yoksa cildiyeye gitmem gerekir mi çünkü normalde yağlı bir cildim yok sivilcemde en fazla ayda 3 defa çıkardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kortizon un yan etkisi. Uzun süre kullanmazsiniz çok 3tki etmez. İlacı tamamen bıraktığınızda 1 ay içinde vücudunuz normale dönecek. Geçmiş olsun

      Sil
    2. Merhaba, kortizon un yan etkisi. Uzun süre kullanmazsiniz çok 3tki etmez. İlacı tamamen bıraktığınızda 1 ay içinde vücudunuz normale dönecek. Geçmiş olsun

      Sil
  92. Benim kortizon tedavim dün bitti bende tuzu özlediğim için tuzlu yedim ve karnım şişti ve sert nasıl ve ne zaman geçer bu? Yanıtlarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  93. 11 yaşındaki kızım otoimmün hepatit nedeniyle predzol 16 mg günde 4 adet kullandı. 27 günden sonra her hafta yarım döz dusurülmesi planlandı. 3 gündür hergün 3.5 predzol kullanıyor. Son bir haftadır özellikle yüzü çok şişti. Karın ve sırt bölgesi şişti. Alnında ve burnunda sivilceler ve yanaklarda hafiften killanmalar başladı. Çok üzülüyoruz tabi.ilaç kullanımı bitince bu etkiler de geçecek mi...yanaklar hep öyle kalacak sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NurSu hanim kortizon ilaçları kullanıldığı süre içinde vücutta yan etkileri oluyor.yüzün şişmesi vücutta yaglanma lar ve buna bağlı olarak sivilceler,uzun süre kullanım sonucunda bacaklarda güçsüzlük , bence en önemli sorun ben çok cektim ve hala yürümeye zorluklar çekiyorum. Ben kortizon tedavisini 6 ay kullandim.yüzüm sisti killanmalar oldu lakin benim saçlarım tamamen dokuldu,insanın derisi inceliyor ,iştah artıyor. Neyse bunların hepsi ilacı bırakınca geçiyor ve vücut eski haline dönüyor. Sadece sabretmek lazım sakin üzülmeyin bu bir süreç . Şuan ilacı bırakalı 3 ay olacak saçlarım yeni yeni çıkmaya başladı mesela.yüzüm hemen indi killanan bölgeler eski haline kısa sürede döndü. Bacaklarım in güçsüzlugu hala dewam ediyor .doktora gidip muayene oldum kemik ölçümü yaptırdım herhangi bir sıkıntı olmadığını ilacın yan etkisi zamanla eski haline dönecek dedi ve bunun için 6 ay gibi süre gerekiyor dedi. Anlatmak istediğim kortizon ilacını kısa süre kullanıyorsanız fazla yan etkisini yasamazsin iz ,6 ay ve uzun süre kullanım olursa vücutta hasarı fazla oluyor. Lütfen bunları göz önüne alın. Rabbim bol şifalar versin.

      Sil
    2. Yanitladiginiz için çok teşekkür ederim. Kızımin kortizon tedavisi bitmeye yakın.Her hafta 1 hap (5 mg deltacord)eksiltiliyor.bu hafta 4 hap ...yüzü ve gövdesi cook şişti. Yanaklar ,gıdık,ense...yavrum bambaşka oldu..ve cok Üzgün. Bacakları çok yoruluyor.sürekli gaz var..kortizon kesilince bir süre daha imiuran devam edecek.hastalığı otoimnun hepatit.şişlikler inmesi icin bol sıcak su ve Yürüyüş dışında önerileriniz var mı? Bir de tahmini ne kadar sürer? Teşekkürler, saygilar

      Sil
  94. 11 yaşındaki kızım otoimmün hepatit nedeniyle predzol 16 mg günde 4 adet kullandı. 27 günden sonra her hafta yarım döz dusurülmesi planlandı. 3 gündür hergün 3.5 predzol kullanıyor. Son bir haftadır özellikle yüzü çok şişti. Karın ve sırt bölgesi şişti. Alnında ve burnunda sivilceler ve yanaklarda hafiften killanmalar başladı. Çok üzülüyoruz tabi.ilaç kullanımı bitince bu etkiler de geçecek mi...yanaklar hep öyle kalacak sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende uzun süre yüksek dozda kortizon kullanan birisi olarak yan etkilerinin tamamını yaşadım ama ilacı bırakmanız ile birlikte etkileri yavaş yavaş geçecek ne kadar uzun sürerse sürsün vücut bir süre sonra eski halini alacaktır. Sağlık ve sıhhat bulmanız duası ile...

      Sil
    2. Yanitladiginiz için çok teşekkür ederim.ne kadar süre kullandınız. Ve kortizon kesilmesinden ne kadar süre sonra etkileri geçmeye başladı?

      Sil
  95. Ben ms hastasıyır dün doktora gittim atak geciriyomusum oyuzde bugün 7 günlük kortizon basliyorum

    YanıtlaSil
  96. Merhaba bu sıcak suda kasıt ılık su dimi çünkü sıcak su o kadarı mide bulandırıyor

    YanıtlaSil
  97. Merhaba arkadaşlar, daha önce kortizon sonucunda yaşamış olduğum yan etkileri paylasmistim. Kortizon tedavim biteli yaklaşık olarak 2 aydan fazla zaman oldu. Kortizon tedavim in bitmesine yakın saçlarım baya zayıflamaŞti ve son ay aniden tüm saçlarım döküldü. El tırnaklarımın 5 tanesi çok zayıfladigi için ilacı kestik ten sonra alttan yenisi çıkmaya başladı ve bu 5 tırnak attı. Saçlarım döküldü ve yüzüm sis olduğu için bambaşka bir kişi olmuştum. Çok sukur Yüzümdeki ve vücudum daki ödemleri bol bol spor yaparak attım ve suan vücudum da ödem kalmadı desem yeridir. Yeni Tırnaklarım çıktı, saçlarım da yeni yeni çıkmaya başladı , ilk başlarda tüy gibi cansız. Şimdi kararlara başladı. Bunları sunun için paylasiyorum, uzun süre kortizon kullananlar da bu ve bunun gibi yan etkiler mevcut. Panik yapmayın sadece sabredin ve mümkün olduğunca spor yapmaya çalışın. Benim bacak ağrılarım o kadar çok siddetliydiki anlatamam, cok sukur suan koşabiliyor um artık. Rabbim herkese sağlık versin.

    YanıtlaSil
  98. Merhaba ,
    Alerjidenn dolayı 4 gün boyunca60 mg 3 gün 40mg son 3 gün 20 mg bir kortizon tedavisi göreceğim 10 gün de çok fazla bir ödemim olur mu yardımcı olur musunuz lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, uzun süre tedavi gerektiren durumlarda ödem oluşur. Tuzlu yiyeceklerden uzak durmanizda fayda var. Geçmiş olsun

      Sil
  99. 1 ay boyunca 48mg 1 hafta 32 1 hafta 16mg ve 2 bucuk ay boyunca 8 mg kullanacagim.suan tedavinin günlük16mg kullanimindayim.yüzümde aşırı şişlik olustu.bunun dışın da sırt omuz bilgelerinde sivilceler çoğaldı.sizce sivilceler neden bu kdar cogaldi.normal mi yoksa farkli bir etkimi? Arada sigara tüketimi yapiyorum etkisini azaltr mi?Tavsiyeleriniz için tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum Merhaba , galiba uzun süre tedavi için kortizon kullanacaksınız. Göğüs bölgenizde, sırt bölgemizde ki sırt bölgemizde ki sivilcelenmeler çok olacak.sakin stres yapmayın kortizon derinizi inceltiyor ve yağ tabakası oluşturduğu için sivilcelenmeler meydana geliyör. Ben bunlarin hepsini yaşadım sakin sorun ve stres yapmayın , daha önceki paylasimlarimda bahsettim önemli olan kemiklerinizi sağlam beslemeniz. Bol bol taze sagilmis süt ve ev yapımı yoğurt tüketim. Zaten tedaviniz bittiği zaman bacak ve tapuk ve bel ağrılarınız çok siddetli olacak. Onun için ilk önce beslenmenize çok dikkat edin, biliyorum ilaç iştahınızi öyle bir açacak ki buzdolabini yanınızda taşımak isteyeceksiniz. Ne kadar az yerseniz o kadar ödem oluşur. Benden size tavsiye hergün 45 dakika yürüyüş yapın. Birde ayaklarınız da kasılmalar meydana gelecektir , bunlar doğal süreç. İlacı bıraktıktan sonra hemen öyle kendi eski halinize donemezsiniz.bunun için baya efor sarfetmeniz lazım. Birde hangi rahatsızlıktan dolayi kortizon tedavisi gördüğünüzu paylasorsaniz daha faydalı olacaktır. Birde son bir şey kortizon insanı ara sıra agresif yapıyor , bazen sinir kat sayısı yukselebilir siz tabi bunun farkında olmayana bilirsiniz.bunu da yaşadığım için paylaşmak istedim. Rabbim bol şifalar versin

      Sil
  100. Merhaba Ayhan bey
    Bende hipofiz de bulunan adenom yüzünden vücut fazladan kortizon üretiyormuş cushing hastası oldum . Yüzde şişlik kemik güçsüzlüğü kas erimesi yürürken terleme söylediğiniz bütün belirtiler bende var. Ameliyat oldum adenomu aldılar kortizon seviyem düştü ameliyattan sonra kortizon tedavisine başladık sabah 5mg akşam yarım deltacortil kullanıyorum bende belirtiler ilaç kullanırken mi geçecek anlamadım . Herkes içince belirtiler artıyor bende kullanınca mı azalacak bu arada kemiklerimi ve kaslarımı ilaç içerken güçlendirebilirmiyim

    YanıtlaSil
  101. Merhaba Ayhan bey
    Bende hipofiz de bulunan adenom yüzünden vücut fazladan kortizon üretiyormuş cushing hastası oldum . Yüzde şişlik kemik güçsüzlüğü kas erimesi yürürken terleme söylediğiniz bütün belirtiler bende var. Ameliyat oldum adenomu aldılar kortizon seviyem düştü ameliyattan sonra kortizon tedavisine başladık sabah 5mg akşam yarım deltacortil kullanıyorum bende belirtiler ilaç kullanırken mi geçecek anlamadım . Herkes içince belirtiler artıyor bende kullanınca mı azalacak bu arada kemiklerimi ve kaslarımı ilaç içerken güçlendirebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tufan bey merhaba. Öncelikle Rabbim bol şifalar versin. Ben kortizon tedavisini bobreklerimdeki protein kacagi olduğu için kullandım. Tam 6 ay sürdü tedavim. İlk ay sabah 40 mg. Akşam 40 mg. Olmak üzere günde 80 Mg. Aliyordum. Her geçen ay azaltılırak kortizon tedavim bitti. Ben tabi kortizon un sıradan bir ilac olduğunu saniyordum. İlk ay beni çok sarsmadi, ama takip eden aylarda vücudum daki tahribatlarini hissetmeye başladım. En belirgin etkisi bacaklarım da kasılmalar kas erimesi çabuk yorumlayamadim başladım ve acayip terliyordum. Ilactan dolayi da çok açıkıyı insan. Neyse ki geldi geçti. Şimdi siz uzun süreli tedavi göreceksiniz eğer bu yan etkilerinin çoğunluğunu hissedeceksiniz.saçlarınız zayıflamaya başlayacak , deriniz incelecek hata eliniz yada bir tarafınız kesildiğinde hemen iyilesmedigini göreceksiniz. Çözüm olarak ben şunları tavsiye etmek isterim; öncelikle kortizon midenizde yada göbek bölgenizde ödem oluşturacak ve ilacı aldığınız zaman mideniz taş gibi sert olacak.mümkün oldugunca günlük yuruyusunuzu ihmal etmeyin inanin bu konu çok önemli
      Bacaklarınız ne kadar güçlü tutarsaniz o kadar rahat edersiniz. Ve hatta ben 4 cu aydan sonra yatağımda sağa sola dönemez olmuştum. Düşünün artık kemikleri ne hale getiriyor. İkinci yapacağınız şey beslenmeniz , marketten aldığınız süt yoğurt içinde katkı maddesi olduğu için tavsiye edilmiyor kortizon kullandığınız bu dönemde. Eğer imkanınız varsa ev yapımı yoğurt ve taze sagilmis süt tuket me nizi tavsiye ederim.benim böbrek rahatsızlığım olduğu için bazı yiyecek leri rahatça tuketemiyordum. Mesela potasyum degeri yuksek olana patates , muz , kayisi, yeşillikler , üzüm vb onun için çok dikkat ettim. Sizin böyle bir durumunuz yok tabiki. Hamuru ekmeği vb mamulleri yemezseniz inanin vücudunuz şişmesi yavaşlar. Tabi ki de tuz tamamen yasak. Sorunuzun cevabina gelince, ilacı kullanırken yan etkiler azalmayacak bilakis artacak.ilacı ne zaman bırakınız ki bu öyle kolay olmuyor vücudunuz inanin kortizon isteyecek. Zaten doktorunuz yavaş yavaş program uygulayacak. İlacı bıraktıktan sonra yine yeme içmeye dikkat edin. Bol bol su için. İlacı bıraktıktan sonra 1 ci ayin sonunda vücudunuz rahatlayacak eski halinize dönmeye baslayacaksiniz. Şunu bilin öyle kolay olmuyor emek vermeniz lazım ve bu süreçte sevdikleriniz sizinle baya ilgilenmesi lazım. Morelinizi sakin bozmayin, beni tedavi sonrasi gören hiç bir arkadaşım tanıyamadı saçlarım tamamen dökülmüş yüzüm ay dede olmuştu. Bacakalrim tutmuyor yürümede zorluklar yasiyordum falan filan. Ama çok şükür şimdi eski halime döndüm sayilir. Şunu da belirtmek isterim yüzünuzun şişmesine engel olamazsınız sadece ertelersiniz , o da tuz tüketmeye rek ve az yiyerek. Kafanıza takılan başka soru olursa severek cevaplamak isterim. Hayırlı geceler

      Sil
  102. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  103. Ayhan bey önerileriniz ve desteğiniz için gerçekten minnettarım.Kortizon ve etkilerini yasayan birinden bilgi almak çok anlamlı benim için. Daha önce de yazmıştım 11 yaşındaki kızım otoimnun hepatit nedeniyle başladı kortizona.günde 64mg prednol ile sonra deltacortril ile her hafta 5mg kesilerek devam etti.bu haftadan itibaren 5mg şeklinde (1ay süre ile) kesilecek.kızım 14 kg aldi.yüzü ve karnı özellikle çok şişti. Bir haftadır çok az da olsa inmeye başladı. Tuz hiç kullanmıyoruz.Bu arada deve diken çayı ve sıcak su tavsiyelerinizi uyguluyoruz.Solgar deve dikeni hapini kortizon içerken alabilir mi yoksa bitmesini mi bekleyelim.Bir de solgari günde kac adet ictiniz? Çok teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim

    YanıtlaSil
  104. NurSu hanim Merhaba, merak etmeyin almış olduğu bütün ödemleri spor yaparak 2 ay içinde vücudundan atacak.ilaçları bıraktıktan sonra karnındaki şişlik inecek normale döner. Deve dikeni hapı şundan dolayi kullandım ; karacigerim de kartizon dan dolayi çok yüksek derecede ödem meydana gelmişti.hem karacigerimi temizlemek ve ödemi atmak için kartizonu kullandığım dönemde deve dikeni ni kullandım. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 tane kullandım. Kullanmaya başlayın zaten 2 hafta içinde karaciğer değerlerine baktirdiginizda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Merak etmeyin deve dekininin zararı yok. Rabbim bol şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayhan bey çok teşekkürler. İyi ki varsınız. ..

      Sil
    2. Ne demek NurSu hanim. Kortizon tedavisi tamam iyi ediyor ama yan etkileri çok olduğu için beni selen ve ruhen bitirdi. Rabbim herkese bol şifalar versin. Bu tedaviyi gören herkese fayda sağlaması dileğiyle.

      Sil
  105. 1 hafta boyunca 48mg kortizon kullanmak ile yüzde şişme, vücudda ödem va olur mu? Bunun önüne nasıl geçebilirim 2lt su bunun için yeterli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Rabbim bol şifalar versin. Kısa sürede merak etmeyin ödem oluşmuyor , tabiki de bazı şeylere dikkat ederseniz. Öncelikle çok az yiyecek tüketim. Tuzla gıdalardan ve benzeri hiç bir yiyeceği tüketmeniz yasak. Çok su içmek değil asıl sorun ter atmanız. Bunun içinde bir hafta boyunca alacağınız kortizon için mutlaka spor yapın ve içtiğiniz suya limon eklerseniz (bol limon suyu) metabolizmanizi hızlandırır ve ödemleri atmanıza fayda sayılar. Tekrar geçmiş olsun.

      Sil
    2. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Rabbim bol şifalar versin. Kısa sürede merak etmeyin ödem oluşmuyor , tabiki de bazı şeylere dikkat ederseniz. Öncelikle çok az yiyecek tüketim. Tuzla gıdalardan ve benzeri hiç bir yiyeceği tüketmeniz yasak. Çok su içmek değil asıl sorun ter atmanız. Bunun içinde bir hafta boyunca alacağınız kortizon için mutlaka spor yapın ve içtiğiniz suya limon eklerseniz (bol limon suyu) metabolizmanizi hızlandırır ve ödemleri atmanıza fayda sayılar. Tekrar geçmiş olsun.

      Sil
  106. Yaklaşık 40gun rahatsizligimdan dolayı prednol kullandim.Kortizonun tüm yanetkilerini yaşadım.odem şişlik deri incelmesi aşırı sivilcelerine tüylenme aklınıza ne gelirse.Tedavim nitelikli 2ay oldu hala yanetkileri geçmedi.gitmedigim Dr kalmadı moralim çok bozuk.bu yaştan sonra ergenler gibi dolaşmak çok üzüyor.

    YanıtlaSil
  107. Arkadaşlar bana lütfen yardımcı olun bebeğime doktor alerjisi var diye kortizonlu krem verdi fakat kremi bırakınca. Yüzü tüylerde ve kılcal damarlar oluştu acaba bu tüyler de dökülür mü 3 ay oldu hic dökülme yok ne olur bilgisi olan varsa yardımcı olun bana cok üzülüyorum

    YanıtlaSil
  108. Arkadaşlar bana lütfen yardımcı olun bebeğime doktor alerjisi var diye kortizonlu krem verdi fakat kremi bırakınca. Yüzü tüylerde ve kılcal damarlar oluştu acaba bu tüyler de dökülür mü 3 ay oldu hic dökülme yok ne olur bilgisi olan varsa yardımcı olun bana cok üzülüyorum

    YanıtlaSil
  109. Yaklaşık 1'5 sene kortizon kulandım tırnaklarım aşırı şekilde sarardı acaba nedeni nedir? Tırnak mantarından şüpeleniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle Gecmis olsun. Ben 7 aya yakın kortizon kullandım, tedavimin bitmesine yakın el tırnaklarımın çoğu sarardi ve 5 tanesi o kadar zayifladiki ilaçları kullanmayı bırakınca bu 5 tırnak düştü alttan yenileri çıktı. Şu an bir problem yok bende. Eğer ilaçları kullanmayı bıraktığınızda vücudunuz eski haline dönecektir. Tabi bunun için en az 6 ay gerekiyor. Ben yaşadığım için söylüyorum. Her gün mutlaka süt ve yoğurt tüketmenizi öneririm. Destek takviyesi ürünler kullanmayın. Canınızı sakin sikmayin inanin hersey eski haline dönüyor. Ki benim saçlarım tamamen dokuldu yüzüm kocaman sismisti size anlatamam. Neler çektiğimi , arkadaşlarım beni taniyamazdin hale gelmiştim. Tekrar geçmiş olsun.Rabbim bol şifalar versin

      Sil
  110. Merhaba yuzumdeki alerji sebebiyle prednol 30 g krem kullanmaya başladım 3 ya da 5 gün kullanmam gerekiyor ama ilk seferde yüzümde tüyler çıkmaya başladı varolanlar iyice arttı kremi kullanmaya korkuyorum daha kötü olacak diye ne yapmam lazım tedavi bitince tüyler dökülür mu cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  111. Yigenim kanser tedavisi gordu terabi falan onkolojide daha 12 yasinda yuksuk dozda kortizon haplari kullandi ve uzunsure vucudu yuzu sisti taninmaz hale geldi suan yuruyemiyor ve cok agri cekiyor uyku dahi uyuyamiyor bedenime hakimiyeti yok gibi surekli yatmak istiyor hic ayaga kalkmak istemiyor tuvalete bile koluna girerek goturuyorlar ilaci keseli baya olmasina ramen iglesemedi kanser olayi zaten yokmus bosu bosuna yanlis tedavi uygulamislar cocuk inim inim inliyor kareket ederken odem gecmedi onun yuzunden mi yuruyemiyor acaba napabiliriz yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  112. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  113. Merhaba geçmiş olsun. Yapılacak tek birsey var, o da bol bol hareket edecek ve su tüketeçek. Emin olun başka yolu yok. Günlük süt ve yoğurt tuketmesini öneririm. Ben 34 yaşındayım emin olun 2 ay boyunca yürümekte zorluk çektim , 12 yaşındaki birey için hayli normal sakin canınızı sikmayin. Aynı şekilde yatakta donemiyordum kortizon kullandığım 5 ci yada 6 ci ayda.bunlar tamamen doğal süreç. Şimdi yapmanız gereken hergün düzenli şekilde kalsiyum alması bunun içinde doğal süt ve doğal yoğurt yidirin. Günlük farklı zamanlarda yürüyüş yaptırın. Belki ilk başlarda zor gelecek ama emin olun belli süre sonra farklılığı sizde göreceksiniz. Şu an vücudun da hala kortizon bulunduğu için yemesine icmesine dikkat etmek zorunda.mümkün mertebe tuzsuz ve az yiyecek yemeli.hamur ve karbonhidrat tan uzak durmalı. Bol bol sıvı tüketisin ve sadece yürüyüş yapacağı zamanlarda içeceği suya yarım limon sikin bu suna fayda verir : metabolizmasini hizlandiracak ve terlemesi kolaylaşacak. Kortizon lullandigindan dolayi kasları ve kemikleri çok zayiflamistir. Emin olun bunlar doğal süreç hepsi geçiyor. Sadece sabır göstermek lazım. Rabbim bol şifalar versin.kafanıza takılan birsey olursa mutlaka sorun.

    YanıtlaSil
  114. 5 günde 5000mg kortizon aldim serumla. Aldigim surece cok az tuz ve sekerli sey yedim. Yuzumde cok az şişlik oldu ama bir göbek yaptim ki sormayın gitsin. Acaba su icmek gerçekten yarayacak mi.

    YanıtlaSil
  115. Merhaba, o göbek değil. Kortizon odem yapıyor , mideniz taş gibi sert oluyordur. İlacı bıraktıktan sonra 1 ay içinde eski haline dönüyor. Benim de öyle oldu. Size tavsiyem çok su icmekten ziyade, bol bol uzun uzun yürüyüşler yaparsanız daha kısa sürede ödemi atarsınız. Şöyle bir durum var, yüz ve sırt bölgesindeki odemler çok zor atılıyor lakin göbek bölgesi çok hızlı eriyor.dert etmeyin.geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  116. Ben 8 aydır kortizon kullanıyorum. 4 ay boyunca gunde 40 mg kullandım. Yavaş yavaş düşürülerek 10 mg a indik. İlaca başlarken cok endiseliydim. Çok kilo alacağım, ödem oluşacak, yüzüm aydede yüzü gibi olacak, sivilceler çıkacak vs... Bunların hiçbiri olmadı. 8 ay boyunca hiç kilo almadım, ödem oluşmadı, sivilce çıkmadı, yüzüm sismedi. O yüzden endiseli olanlar icin yazıyorum. Endise etmeyin, rahat olun. Tuzu tamamen çıkarın hayatınızdan. Ben ekmeğimi bile kendim yaptım. Rafine şekerden, paketli, işlenmiş gıdalardan olabildigince uzak durun. Ben günde 1 bardak yeşil çay, 1 bardak karahindiba çayı, 1 bardak da kiraz sapı ictim. Ödem için birebirler. Bir de günde 3 lt su içtim. Çok yüksek dozlarda uzun süre kullanımda ne olur bilmiyorum ama bu süreci kilo almadan, ödem oluşmadan, yüzünüz sismeden rahatlıkla atlatabilirsiniz. Gecmis olsun herkese...

    YanıtlaSil